Reede, 2. jaanuar 2015

Hirmus hea sai



15g presspärmi
1sl suhkrut
500g nisujahu
1sl peent meresoola
3dl käesooja vett
1sl oliivõli

piima määrimiseks
meresoola ja pisut jahu saia peale puistamiseks

keraamiline kaanega küpsetusvorm


Hõõru suures kausis pärm suhkruga vedelaks.
Sega teises kausis kokku jahu ja sool.
Lisa pärmi hulka vesi ja õli.
Sõtku juurde jahu.
Sõtku tainast 10 minutit, kuni taignapall on sile ja ei nakku käte külge.
Pane taignapall jahuga üle puistatud kaussi, kata rätikuga.
Soojenda ahi 30-40 kraadini, lülita välja. 
Kergita tainast soojas ahjus 1,5 tundi.
Määri vormi alus õliga kergelt kokku ja puista üle jahuga.
Sõtku kergelt kerkinud taigen läbi ja tõsta taignapall alusele. 
Lõika terava noaga kaks sälku palli pinnale ja pane kaas vormile.
Kergita saia toatemperatuuril veel 1-1,5 tundi.
Pintselda sai õrnalt piimaga üle, puista peale soola ja jahu.
Aseta vorm külma ahju, keera temperatuur 240kraadi peale. 
Küpseta 45-50 minutit.
Valmis saial lase 15 minutit alusel jahutuda ilma kaaneta.

Parim soojalt karulauguvõiga!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar