pärmitaigen:
5dl sooja piima
50g presspärmi
1/2 muna
1,5tl soola
1,5sl suhkrut
13dl nisujahu
150g toasooja taluvõid
katteks:
8dl vahukoort
2sl suhkrut
1tl vanillsuhkrut
määrimiseks:
1/2muna
1sl leiget vett
peale puistamiseks:
tuhksuhkrut
Hõõru pärm suhkruga vedelaks.
Lisa piim, pool lahti klopitud munast ja sool.
Sega, sõtku juurde läbi sõelutud jahu.
Lisa pehme või ja sõtku kuni taigen on sile ja ühtlane ja lööb käte küljest lahti.
Pane tainas kaussi, puista üle jahuga ja kata rätikuga.
Jäta 1 tunniks sooja kohta kerkima.
Kerkinud tainas kalla jahuga üle puistatud lauale ja sõtku kergelt läbi.
Jaota taigen 60g tükkideks (umbes 20tk), veereta pallideks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 15min kerkima.
Eelsoojenda ahi 225kraadini, pintselda muna-vee seguga.
Küpseta 15min või kuni kuklid on kuldpruunid.
Lase kuklitel täielikult jahtuda.
Lõika terava noaga "mütsike" ära.
Võta pisut saiasisu näppudega välja, et vahukoorele rohkem ruumi teha.
Vahusta koor suhkru ja vaniljega.
Pritsi vahukoor kuklitele ja aseta "mütsikesed peale.
Puista üle tuhksuhkruga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar