Laupäev, 1. september 2012

Juustused sarvekesed


Taigen:
50g pärmi
6dl piima
1 muna
1sl suhkrut
2tl soola
16dl nisujahu
200g võid

Täidis:
umbes 100g võid
500g juustu

Määrimiseks ja peale puistamiseks:
1 muna
pihutäis meelepäraseid seemneid (röstimata)

Lahusta pärm soojas piimas. Löö muna klaasi sees kergelt lahti ja kalla pärmi-piima segusse. Lisa suhkur ja sool.Sõtku juurde jahu ning viimasena lisa sulatatud või. Lase taignal rätiku all soojas kohas 45 minutit kerkida. 


Rulli taigen jahusel pinnal ristküliku-kujuliseks. Määri peale õrn kiht toasooja võid ja kata ohtralt riivjuustuga. Lõika taignast kolmnurksed tükid ja keera rulli. Aseta sarvekesed ahjuplaadile ja lase enne küpsetamist veel 15 minutit kerkida. Pintselda sarvekesed munamäärdega ja puista peale seemneid. 
Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar